Имало едно време – така започват всички приказки. В нашата, в началото е мандрата ни – сгушена в китното селце Сигмен, Карнобатско. Две поколения занаятчии там се грижат да съхранят българските млечни продукти в традиционния им състав и вкус. Сред тях е и един специален деликатес – овчи кашкавал Сигмен. През октомври, той е звезда сред продуктите ни. Защо ли? Природата така е отредила. По това време на годината овцете са в заслужена ваканция и няма овче мляко. Ние обаче сме се погрижили, да имате супер вкусен овчи кашкавал на трапезата си. Приготвен пролетта и лятото, той вече е узрял, разгърнал е вкуса си и е готов за похапване.
Каква е тайната на овчи кашкавал Сигмен? Всъщност, такава няма. Знаят я всички които тачат оригиналните рецепти. За да получим специалния истински вкус на Сигмен, използваме точно каквото си пише в старите книги: сурово овче мляко, закваска, мая и сол. Толкова. Подсиреното мляко се наситнява и загрява. Бърка се равномерно, после се отцежда, пресова, реже. След ферментацията, „попарваме“ в специални съдове кашкавала, осоляваме го и месим на ръка преди да подредим в калъпите за зреене 60 дни. Ако има тайна – тя е много простичка – спазване на рецептата и технологията, използване на качествено българско мляко и месене на ръка. Толкова.
Всяка опаковка овчи кашкавал Сигмен е със срок на годност 1 година от датата на производството. Отваряте, режете и хапвате както ви е вкусно – нарязан, настърган, запечен в любимо ястие или на филийка, с пица или паста, в плато със сезонни плодове, паниран, в любимата овчарска или друга салата. Изборът е ваш, а наситеният и плътен познат вкус „от едно време“ е гарантиран. Отива си както с любимо червено вино, така и с бира или пък люта ракийка за почитателите на по-твърдите напитки. От вкусни закуски, до мезе за споделяне с близки и приятели, овчи кашкавал Сигмен е винаги добра идея за вашата трапеза. Открийте на място в магазините ни или онлайн на https://rb.gy/4uwg3.