БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 150лв.

За нас

Имало едно време,

В едно малко селце, майстор на истински млечни продукти. Година след година правил вкусни сирена, кашкавали, масло. Похапвали вкусно хората и го благославяли. Дошло време, да предаде знанията и уменията си на следващите поколения – на нас. Учихме и изучихме занаята. Традицията съхранихме под името Сигмен и продължихме да създаваме истински вкус, без добавки и компромиси. Вече повече от четвърт век пазим завета и се грижим на трапезата да има млечни продукти, като от едно време.

Традицията е съхранена и днес - произвеждаме 100% натурални продукти от мляко, закваска, щипка - две подправки и толкова, без Е-та, подобрители и консерванти.

Добре дошли в китното село Сигмен!

Намира се съвсем близо до Карнобат и е мястото, където се случва магията на млечни продукти Сигмен. Мандрата е разположена между два ветровити хълма. Ще запитате защо? Защото точно това е разковничето на нашите супер вкусни продукти – зреят на правилното място. Там, чиста природа, занаятчийски майсторлък, отлични качествени суровини си дават среща – в млечни продукти Сигмен – истинският вкус на традицията!

Добре сте ни дошли!

всеки ден от 09:00 до 17:00

(без почивен ден)

Един работен ден в мандрата

С времето създадохме истинско райско кътче. До обширните зони за отдих и параклис „Св. Богородица“, са безупречно чистите производствени зали на мандра Сигмен. В тях работят дългогодишни наши служители, вече приятели и семейство. Във фирмения ни магазин на място ще откриете сирена, кашкавал, масло и други сезонни млечни продукти, наред с деликатеси на приятели занаятчии. Имаме и дегустационна зала, в която организираме вкусни събития с отворени врати. На тях сиренето и кашкавалът вървят ръка за ръка с продуктите на партньорите ни – вино, лютеница, различни сладка и други. Искате да знаете още? Заповядайте при нас!

предимства на нашите продукти

Сирене Сигмен се прави от пречистено и пастьоризирано пълномаслено сурово краве, овче, козе и биволско мляко от местни сертифицирани ферми. След подсирването в цеха за сирене и нощувка в саламура-майка, нареждаме прясното сирене да зрее в тенекии. Кашкавалът пък, месим на ръка, като в зависимост от сезона го предлагаме и със зелени подправки. Толкова простичко звучи, а си е цяла наука!

Всички наши продукти са 100% натурални, без консерванти и подобрители. Създаваме ги с майсторлък, по автентична занаятчийска технология, само с истински съставки – като от едно време. Екипът и производството са малки и работят с отдаденост за съхранението на традицията. Резултатът са сирене, кашкавал, масло, сезонни млечни продукти със съвършен истински 100% натурален вкус!

Сигмен е обич от първата хапка!

къде да ни откриете

с. Сигмен, обл. Бургас
Телефон: 0887 / 116670

Отличия и сертификати

Справяме се толкова добре със задачата си в опазване на традицията и създаване на истински български сирене и кашкавал, че продуктите ни получиха многобройни награди. Сред тях са престижните отличия Златен медал от „Светът на млякото“ 2019 и „1-во място за цена и качество“ за истинско българско сирене от Областна дирекция „Земеделие,“ Бургас на Изложението на 100-те европейски производители. За нас, тези награди са важни. Те показват, че трудът ни се цени. Това обаче, което истински топли сърцата ни и ни амбицира всеки ден да сме безупречни и неуморни в работата си, сте вие – нашите клиенти и приятели. Фактът, че толкова години избирате сирена и кашкавали Сигмен за трапезата на своите семейства, е най-ценното признание за нас.

Благодарим ви!

убедете се сами

Опитайте нашите продукти

По-добре от хиляди думи, говори вкусът. Затова, приканваме ви да опитате сирена и кашкавали Сигмен и сами да се убедите, че те наистина имат вкуса на традицията!

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Изчерпано
 • Shipping
Click outside to hide the comparison bar
Сравни